Speluitleg

Voor het derde jaar op rij organiseren we weer een geweldige Baas van Breda. Deze keer de Leuteditie: helemaal in het teken van carnaval! Hieronder vind je de speluitleg voor deze editie.

Aanmelden

Om mee te spelen maak je eerst een team aan op speel.baasvanbreda.nl. Geen zorgen, dat kost maar een minuutje. Maak als teamcaptain een account aan of log gemakkelijk in via Facebook, Google of Microsoft. Kies vervolgens een teamnaam en je bent helemaal klaar om mee te spelen! Voeg ook nog even een leuke teamfoto- of afbeelding toe.

Op je eigen teampagina vind je een speciale uitnodigingslink. Deze kun je doorsturen naar de andere teamleden, zodat jullie samen aan de vragen en opdrachten kunnen werken.

Als jullie pas later aanmelden is dat geen probleem. Ook na 11 februari kan dat, de meeste vragen en opdrachten kun je tot het eind van het evenement insturen.

1. De kick-off liveshow

We starten op vrijdag 11 februari met een liveshow uitgezonden op BredaNu. Tijdens deze gezellige avond spelen we een afwisselende livequiz. De winnaar van de livequiz ontvangt een leuke prijs. Zorg dus dat je team hier klaar voor zit!

De uitzending begint om 20:00 uur op BredaNu. BredaNu is te ontvangen op Ziggo kanaal 40. Zie het kanaaloverzicht voor het kanaalnummer bij andere aanbieders. Geen tv-abonnement? Kijk de livestream.

De punten voor de kick-off liveshow tellen niet mee voor de totaalscore. Jullie verdienen wel iets speciaals voor jullie deelname: een nar die je kunt inzetten voor dubbele punten voor een dagopdracht!

2. De dagopdrachten

Van 12 t/m 24 februari maken we elke dag om 12:00u de dagopdracht bekend. Zoals jullie van ons gewend zijn is dit elke dag weer iets anders; een puzzel, moeilijke vragen of iets creatiefs. Met elke dag de mogelijkheid tot het winnen van een bijzondere, aan de opdracht gekoppelde, prijs. Elke dagopdracht wordt ingeluid door een bekende Bredanaar. De dagopdrachten vind je op je teampagina (speel.baasvanbreda.nl).

Met elke dagopdracht kun je 20 punten verdienen. Behalve met het leutpakket: dat barst van de punten!

Ook aan de leutpolonaise komt een eind. Voor de meeste dagopdrachten heb je tot 25 februari 16:00 uur om deze te maken en in te leveren. Bij een aantal dagopdrachten vragen we jullie creativiteit. Om die te beoordelen hebben we wat meer tijd nodig. De ‘doe’ opdrachten zijn in te leveren tot 22 februari 12:00 uur. Je ziet dit duidelijk bij de dagopdrachten staan.

3. De finaleshow

Op 25 februrari sluiten we deze leuteditie af met een spectaculaire liveshow. Op deze avond onthullen we de goede antwoorden, showen we jullie creatieve inzendingen en maken we uiteraard de winnaar: de Leutbaas van Breda bekend! Ook voor de dagwinnaars zijn er leuke prijzen beschikbaar.