Veelgestelde vragen

 

Is het toegestaan om bij elkaar te gaan zitten om de vragen en opdrachten uit te voeren?  

Nee, nee, nee en nog eens nee. We houden de veiligheidsrichtlijnen in acht. Dat hebben we als organisatie ook gedaan bij het opzetten van de quiz. Geen van de opdrachten vereist fysiek samenzijn. Het is wel zaak om zaken goed met elkaar af te stemmen. 

 

Is het niet gewoon een grote pubquiz 

Baas van Breda word je niet door alleen maar een grote parate kennis te hebben over 101 verschillende onderwerpen. De stadsquiz is iets breder van opzet. Er zijn opzoekvragen, puzzelvragen, opdrachten en verschillende interactieve live-blokken.  

 

Wat houden de live quizzen in?
Via een livestream meten individuele teamleden zich met deelnemers van de andere teams. De thema’s zijn sport, muziek en actualiteit. Elk team zet bij elk van de categorieën hun sterkste speler(s) in.
Degene die de sportvragen oppakt, hoeft niet dezelfde te zijn als degene die bijvoorbeeld expert is op het gebied van actualiteit. 

 

Hoe groot mag een team zijn? 

We houden een maximum aan van twintig deelnemers. Minder mag uiteraard ook.  

 

Hoe moeten we als team onderling contact houden?  

Rooksignalen of tamtam lijkt ons wat onhandig, maar in principe staat het elk team vrij een eigen manier te bedenken. Googlemeet is een veelgebruikte vergadertool. Groepsapp, facebook messenger, bellen, facetimen, alles mag.  

 

Welke hulpmiddelen mogen gebruikt worden?  

Alles, mits je er niet voor de deur uit gaat. Zoek online, speur door boeken over oud-Breda, sport- of muziekencyclopedieën, bel mensen, sla de krant eropna of roep desnoods een keer heel hard door het openstaande keukenraam.  

 

Mogen alleen teamleden antwoord geven op de vragen?  

Alsof dat te controleren zou zijn. Nee hoor, bel gerust je ouders, je vroegere wiskundeleraar of een neefje met veel verstand van tekenfilms.  

 

Mogen ook niet-Bredanaars meedoen?

Iedereen mag meedoen. Al is het wel handig om de stad een beetje te kennen, of in elk geval een beroep te kunnen doen op mensen die hier bekend zijn.

 

Mag ik even bij een teamlid gaan helpen bij een van de opdrachten?  

Nee, nee, nee, en nog eens nee. Bellen mag natuurlijk wel! Voor gezinsleden ligt dit uiteraard anders. 

 

Wat als we als team niet alle vragen en antwoorden binnen de tijd kunnen beantwoorden?  

Het zou ons verbazen als iedereen álle vragen en opdrachten beantwoord krijgt!
Kies slim. Sommige vragen zijn relatief snel op te zoeken of wellicht na te vragen bij een vriend of kennis. Andere vragen vergen wat extra puzzelwerk, maar leveren wel weer een lekker vet aantal punten op. Verdeel taken binnen je team en kijk gewoon hoe ver je komt. 

 

Gaat het de hele avond over corona?  

We gaan er een gezellige avond van maken. We gaan niet lollig doen over een ziekte of de gevolgen ervan. We gaan geen medische informatie of cijfers vragen rondom het virus. Verwacht wel hier en daar een link naar de randzaken die we de afgelopen weken zijn tegengekomen.  

 

Wanneer weten we wie dé Baas van Breda is? 
Op de quizavond zelf wordt alleen bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de live-onderdelen.
Wanneer op het eind van de avond alle antwoordformulieren en opdrachten ingestuurd zijn, gaat een team enthousiaste correctoren aan de slag.
De winnaar van Baas van Breda maken we na een week bekend in een vrolijke liveshow. 

 

Zijn er kosten aan verbonden?  

Nee. We maken er een gezellige avond van met z’n allen. Iedereen die mee heeft gewerkt aan de voorbereiding, deed dit belangeloos.   

 

Wat is de prijs? 

Wereldberoemd worden in Breda! Voor diverse rondes zullen er leuke prijsjes zijn die beschikbaar worden gesteld door partners.